Byta bostad och lägenhet bytes i bytesannonser m.m.

Bytesannonser med lägenheter och bostäder


Hemsidan
Logga in
Visa annons nr
Säljes - Visa
Säljes - Sök
Uthyres - Visa
Uthyres - Sök
Önskas - Visa
Önskas - Sök
Bytes - Visa
Bytes - Sök
Information
F.A.Q. (frågor)
Nyheter

Information om demonstrationsannonserna

Syftet med denna sidas länkar till demoannonser och ifyllda sökformulär är att illustrera sökning av bytesannonser, d.v.s. hur sökningen fungerar bl.a. avseende på ömsesidiga matchningar av storlek, bostadsområde m.m.

Det finns totalt 5 st. demonstrationsannonser för byten, en inom varje huvudkategori d.v.s. följande fem kategorier:

De fem demonstrationsannonserna har "gatunamnet" DEMO-ANNONS i sökresultatet, samt kan endast hittas om man kryssar för rutan att man vill göra en sådan sökning, vilket man förstås inte vill i normala fall, utan endast i samband med att man läser denna sida för att testa hur sökningen fungerar.


1-1 byte (du har 1 och vill ha 1)

Demoannonsen med annonsnummer 1715 är ett exempel på en 1-1 bytesannons och den kan hittas av t.ex. markeringarna i detta sökformulär.

Genom att göra ändringar i sökformuläret så kan du se att den annonsen inte visas i sökresultatet om du t.ex. kryssar för lånbyte istället för permanent byte så kommer den inte att visas. Den enda bostadstypen för byteskravet som är förkryssad i sökformuläret ovan är lägenhet, men om du dessutom kryssar för t.ex. villa och parhus så kommer det också att bli en matchning. Dessa alternativ är alltså 'ELLER-krav', och mer info om detta kontra 'OCH-krav' finns på infosidan om bytesannonser.

Lägenheten ovan finns enligt annonsen i området Rosengård i Malmö och i sökformuläret kan du prova att ändra områden, t.ex. kan du hålla ner CTRL-tangenten och markera flera områden i Malmö och du kommer att få träff på annonsen så länge som du åtminstone markerar Rosengård, men får förstås ingen träff om du markerar övriga områden i Malmö men inte Rosengård. En annan detalj som är värd att notera är dock att om du inte markerar något område i Malmö utan bara markerar hela kommunen Malmö alternativt hela Skåne län eller kanske inte markerar något geografiskt område alls d.v.s. söker i hela Sverige så kommer du också att få träff på denna annons (observera dock att du alltså måste ha markerat kryssrutan för att söka demoannonser när du vill testa att hitta denna annons). Det finns också ett exempel på områdessökning på infosidan för bytesannonser som innehåller mer information om hur matchningen för områdessökningar fungerar.


1-2 byte (ni har 1 och vill ha 2)

Demoannonsen med annonsnummer 1710 är ett exempel på en 2-1 bytesannons (från annonsörens perspektiv men 1-2 från ditt perspektiv om den första siffran anger hur många man vill byta bort) och den kan hittas av t.ex. markeringarna i detta sökformulär. Genom att göra ändringar i sökformuläret så kan du se att den annonsen inte visas i sökresultatet, t.ex. om markerar att din egen bostad finns i Fruängen istället för Hägerstensåsen så kommer den inte att matchas. Om du även ändrar så att din bostad har t.ex. storleken 3 rum och 70 kvm så kommer det däremot att bli en matchning eftersom det andra alternativa byteskravet i annons 1710 är minst 2 rum och minst 60 kvm i bl.a. hela Hägersten (i byteskrav 1 däremot med minst 1 rum och minst 30 kvm så är det bara Hägerstensåsen och Västertorp som är markerade som intressanta områden inom Hägersten).


2-1 byte (ni har 2 och vill ha 1)

Demoannonsen med annonsnummer 1711 är ett exempel på en 1-2 bytesannons (från annonsörens perspektiv men 2-1 från ditt perspektiv om den första siffran anger hur många man vill byta bort) och den kan hittas av t.ex. markeringarna i detta sökformulär. Denna annons illustrerar också att ett byteskrav i en bytesannons kan ha exakt 1 rum som krav och inte minst ett rum som dock är ett vanligare typ av krav. Med andra ord, om du ändrar i det länkade sökformuläret ovan så att din lägenhet har 1½ rum så får du ingen matchning i sökningen eftersom din lägenhet då har fler rum än vad som önskas.


2-2 byte (ni har 2 och vill ha 2)

Demoannonsen med annonsnummer 1712 är ett exempel på en 2-2 bytesannons och den kan hittas av t.ex. markeringarna i detta sökformulär. Genom att göra ändringar i sökformuläret så kan du se att den annonsen inte visas i sökresultatet, t.ex. om markerar att du söker ett parhus som är en hyresrätt istället för bostadsrätt så kommer du inte att få en matchning eftersom parhuset i annons 1712 är en bostadsrätt.


x-3 byte (mer än två som byteskrav)

Demoannonsen med annonsnummer 1714 är ett exempel på en x-3 bytesannons där tre bostäder krävs i byte. Denna typen av annons kan ej sökas från sökformuläret, och det är ganska ovanligt med krav på fler än två bytesobjekt. Sökformuläret innehåller däremot en länk till "Övrigt byte" och den länken visar alla verkliga bytesannonser med fler än två som byteskrav (med ordet "verkliga" avses här att demoannonsen 1714 inte visas). För övrigt illustrerar annons 1714 ett förhållandevis avancerat byteskrav på de tre bostäderna, där det finns tre typer av olika krav för de olika bostäderna i kravet plus ett fjärde som duger som alternativ till något av de tre övriga. Denna princip för byteskraven förklaras närmare i informationsavsnittet "Antalet i byteskravet kontra antal alternativa kravprofiler".