Länkar till bostadslån och låneinstitut

Om du vill köpa bostad och låna pengar till bostaden kan du försöka med några av länkarna nedan för att via ett låneinstitut finna bostadslånet till bostadsrätten. Om du inte vill köpa bostadsrätt så kanske du istället behöver ett bostadslån till det nya huset t.ex. om du vill köpa villa eller ett radhus till salu.

Annonsera här via Google AdWords

Tidningen 'Råd & Rön' skriver i sin artikel buffert vid bostadslån bl.a. att det inte alltid är bäst att amortera på lånen utan att det ibland kan bättre att i stället spara pengarna på ett konto, så att bufferten inte blir låsta i huset.

Tidningen Metro hade i november 2006 en artikel bostadslån till högriskkunder som skriver om ett bolåneföretag som lånar ut pengar till människor med betalningsanmärkningar. De tar dock betalt för den extra risken, t.ex. ca 4,95 procent, jämfört med cirka 3,50 hos de vanliga bolåneinstituten vid tidpunkten för artikeln.

Dagens PS skrev i oktober 2006 en artikel om att få bostadslån - utan fast jobb. Enligt artikeln lånar bankerna ut till både vikarier och projektanställda och det är inte längre ett krav på fast jobb för att få låna pengar till bostad.

I varje nummer av tidningen 'Privata Affärer' svarar deras experter på frågor om din privatekonomi, t.ex. har de besvarat en fråga där frågeställaren undrar om han bör byta studielån mot bostadslån.

Tidningen 'Privata Affärer' har även ett diskussionsforum där man t.ex. kan diskutera om man bör betala av bostadslån eller placera.

IDG.Se har ett Eforum inom olika områden t.ex. ekonomi, och där kan man t.ex. få tips inför bostadslån.

Webbplatsen sverige.se har fler länkar till bostadslån.


Bolån
Mäklare